| TOYOTA 1.7 MİLYON ARACI DAHA,GERİ ÇAĞIRIYOR | |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Yönetim Mesaj Sayısı : 1150
| Konu: TOYOTA 1.7 MİLYON ARACI DAHA,GERİ ÇAĞIRIYOR Çarş. 26 Ocak - 16:14 | |
| Japon otomotiv devi Toyota, küresel çapta 1.7 milyon aracını daha geri çağırdığını açıkladı. Avensis modelinin de aralarında bulunduğu son vakayla, şirketin 2009'dan bu yana geri çağırdığı araç sayısı 16 milyonu buldu.
Şirketten yapılan açıklamada, geri çağırma kapsamında benzin pompası sorunu nedeniyle sorun yaşanan 1.34 milyon adet aracın yer aldığı belirtildi. Bu araçlar içerisinde Japonya'da satılan Noah minivan ile dünya genelinde satılmış 141 bin adet Avensis modeli araç bulunuyor.
Toyota Sözcüsü Shiori Hashimoto, bunun şimdiye kadar tek bir sorundan kaynaklanan en büyük ikinci geri çağırma olduğunu ifade ederken, son altı yılda görülen en büyük vaka olduğunu da söyledi.
Otomobil satış adedi bakımından 2010'da da liderliği bırakmayan Toyota aynı zamanda, yakıt basıncı sensorundaki arıza nedeniyle dünya genelinde satılmış 335 bin adet Lexus modelini de geri çağırdığını duyurdu.
Bu geri çağırmaların, geçtiğimiz dönemde fren pedalı sorunu nedeniyle kalite tarafında eleştirilere maruz kalan Toyota üzerindeki baskıları artıracağı belirtiliyor.
2010'da 8 milyondan fazla araç satışıyla ABD'li General Motors'u geride bırakan Toyota, bu dönemde ABD'de satışları düşen tek büyük otomobil üreticisi olmuştu.
Toyota hisseleri açıklamadan sonra yüzde 2 geriledi.Kaynak : Hürriyet. Yeknet kalbimizde.. |
|
| |
Moderatör Mesaj Sayısı : 685
| Konu: Geri: TOYOTA 1.7 MİLYON ARACI DAHA,GERİ ÇAĞIRIYOR Çarş. 26 Ocak - 17:41 | |
| Bu gidişle Toyoto kendi kendini bitiricek |
|
| |
Moderatör Mesaj Sayısı : 2899
| Konu: Geri: TOYOTA 1.7 MİLYON ARACI DAHA,GERİ ÇAĞIRIYOR Çarş. 26 Ocak - 18:25 | |
| Anlamıyorum ki ! Ya bu Toyota mühendisleri çok pimpirikli ya da yıllardır memleketim insanının "taş gibi araba bu Toyota" zavazingosu hikaye.... |
|
| |
Moderatör Mesaj Sayısı : 685
| Konu: Geri: TOYOTA 1.7 MİLYON ARACI DAHA,GERİ ÇAĞIRIYOR Çarş. 26 Ocak - 18:28 | |
| Bence toyota gercekten corolla ile türkiyede süper bir izlenim bıraktı ama anlamıyorum tedarikçilerimi iyi değil nedir |
|
| |
Yönetim Mesaj Sayısı : 9260
| Konu: Geri: TOYOTA 1.7 MİLYON ARACI DAHA,GERİ ÇAĞIRIYOR Çarş. 26 Ocak - 19:37 | |
| Başka haberler bekliyorum ben |
|
| |
Moderatör Mesaj Sayısı : 494
| Konu: Geri: TOYOTA 1.7 MİLYON ARACI DAHA,GERİ ÇAĞIRIYOR Çarş. 26 Ocak - 20:22 | |
| |
|
| |
Yönetim Mesaj Sayısı : 1150
| |
| |
Moderatör Mesaj Sayısı : 5163
| Konu: Geri: TOYOTA 1.7 MİLYON ARACI DAHA,GERİ ÇAĞIRIYOR Perş. 27 Ocak - 6:23 | |
| En çok satan toyota, en çok geri çağıran gene toyota Adamlar sattıklarının yarısınıgeri çağıryorlar. |
|
| |
Moderatör Mesaj Sayısı : 4642
| Konu: Geri: TOYOTA 1.7 MİLYON ARACI DAHA,GERİ ÇAĞIRIYOR Perş. 27 Ocak - 17:48 | |
| Toyota özellikle "efsane kasa" diye tabir edilen, ülkemizde Sabancı nın ürettiği kasasıyla gerçekten de son derece sorunsuz bir otomobile imza atmıştı ancak Toyota nın baş döndürücü hızda büyümesi tedarikcileriyle olan kalite standartlarını düşürdü. Kısacası ne zaman ki büyümeye başladı, o zaman kalite standartlarını eskisi gibi koruyamaz oldu. |
|
| |
| TOYOTA 1.7 MİLYON ARACI DAHA,GERİ ÇAĞIRIYOR | |
|